top of page
חיפוש

התחלות חדשות, אתגרים חדשים

  • תמונת הסופר/ת: bakehila
    bakehila
  • 25 בספט׳ 2016
  • זמן קריאה 2 דקות

לאחר שפתחנו את שנת הלימודים ב-1 לספטמבר, וכאשר אנו קרבים לפתחם של החגים, האוויר הצלול של הסתו מלא בשינויים והכנות לקראת התחלות חדשות. התחלות חדשות, כפי שאנחנו כבר מכירים, מגיעות יד ביד עם כמה אתגרים חדשים. וכך גם אצלנו. ברגע זה, בקהילה עוברת התחלה חדשה ומעניינת משלה - העמותה הירושלמית שלנו יוצאת בפעם הראשונה לעבוד בעיר מחוץ לעיר הבירה, ונהפכת לארגון ארצי.

ראשון לציון, העיר הרביעית הגדולה בישראל, בעלת אוכלוסייה צעירה, דינמית ועמידה אשר מדווחת על איכות חיים מצוינת ושירותי עירייה נהדרים. למעשה, עיריית ראשון לציון מקבלת מימון בין הגבוהים במדינה. אבל כל זה בעצם אומר ששכונות המצוקה בעיר מתפספסות על ידי ארגונים, עמותות ותכניות למימון נשארים לרוב ללא תמיכה, שינוי חברתי או סיכוי להזדמנויות טובות יותר. השנה אנו נתחיל השנה לעבוד בתוך אחת מהשכונות הללו - רמת אליהו - תוך שימוש במודל שלנו לחינוך, העשרה ובנייה קהילתית.

"קהילת רמת אליהו מיושבת לרוב על ידי עולים חדשים ממוצא אתיופי, חסרי משאבים וידע וללא שפה. השכונה מנותקת לגמרי משאר העיר, וגם נראית לגמרי אחרת," מספרת השינשינית מירב האן, "הרחובות מלאים בלכלוך, יש ריח של ביוב בכל מקום, והמשפחות גרות בתוך בנייני רכבת עמוסים. דיברנו עם חלק מהתושבים והבנו שכל משפחה לחוד מנסה להתמודד ולשרוד את היום-יום, בלי מודעות קהילתית וללא רצון למעורבות קהילתית. אני מאוד מקווה שנצליח לשנות את העובדה הזו."

המודל של בקהילה ברמת אליהו יכלול עזרה לימודית בבתי הספר ובמרכזי הלמידה וההעשרה שלנו, פעילות בלתי-פורמלית, עבודה במועדוני הנוער ויישום פרויקט "יש לי חלום" החושף ילדים לאנשי מקצוע בתחומים בהם הם חולמים לעבוד. בנוסף, אנו מעודדים העצמה קהילתית דרך אירועים קהילתיים, קשר עם המשפחות ועם הקשישים, ויצירת דיאלוג בין הקהילה לבין הרשויות כדי לאפשר לתושבים להיות שותפים בקבלת החלטות עבור הקהילה.

"ההתחלה בעיר חדשה היא מאתגרת. זוהי הפעם הראשונה שאנו עובדים מול העירייה ומול הרשויות, שקיבלו אותנו בחיבוק חם ובתמיכה רבה. אנחנו עוד לא מכירים את המשפחות ואת המנטליות כאן," מסבירה יהודית שר-יוגב, מנהלת תכניות בעמותה, "אבל זוהי הזדמנות אדירה, בתור ארגון, לצמוח ולצאת מגדר הרגיל. אנו בעצם לוקחים את המודל הייחודי שלנו, שהתפתח והתקדם במשך 13 שנה בשטח, ומיישמים אותו בקהילה שעד היום קיבלה עזרה מינימלית. אנו נרגשים לגלות כיצד המודל יתחיל להשפיע על רמת אליהו כקהילה."

השנה נכנסו 6 שינשינים לעבוד ברמת אליהו, אשר יפעילו פרויקטים אישיים כגון העצמת בנות, ציור, ואפילו קריוקי קהילתי – בנוסף לתכניות הרגילות של בקהילה.

"אני מאמין שהכול אפשרי, ושהכול ניתן להשגה לא משנה באילו תנאים," אומר ליאור נחמיאס, שינשין בקהילת רמת אליהו, "המטרה שלי השנה היא לגרום לילדים להאמין בדבר הזה גם הם: הכול אפשרי!"


 
 
 

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
צרו איתנו קשר

בקהילה - משנים מציאות חברתית

(ע"ר 580394872)

 

רובע המדיה של JVP, דרך חברון 24,

ירושלים 9354212

 

טל. 02-6409803

פקס. 02-6749221

info@bakehila.org.il

מה המטרות שלנו?

אנו רוצים לצמצם פערים חברתיים וליצור ניעות חברתית באמצעות חיזוק היכולות הלימודיות של ילדים ובני נוער, ובאמצעות חיזוק הביטחון העצמי והאמונה ביכולתם. אנו פועלים בשיתוף פעולה עם הממסד על ליצור תהליך של הערבת אחריות למי שזה תפקידו.

 

שנת השירות

בכל שנה 50 מתנדבי שנת שירות מגיעים אלינו ומיישמים את תכנית הפעולה שלנו בשטח. שנת השירות מעצבת ומגבשת דור של מנהיגים חברתיים שימשיכו לשנות מציאות חברתית בישראל.

 

מי אנחנו?

בקהילה היא עמותה לשינוי מציאות חברתית, הפועלת בקרב קהילות מוחלשות וילדים בסיכון משנת 2002, במטרה לצמצם פערים חברתיים, וליצור ניידות חברתית באמצעות תכניות חינוך אינטגרטיביות, ובמקביל לטפח מנהיגות בחברה הישראלית.

 

מה אנחנו עושים?

אנו עובדים עם ילדים ועם בני נוער בשכונות, בתוך הכיתות בבתי הספר, מפעילים מרכזי למידה והעשרה המאריכים את יום הלימודים, פועלים במועדוני נוער ומדריכים קבוצות נוער בשכונות. אנו מערבים את משפחות הילדים בתהליך ומשתפים פעולה עם הממסד במקומי בכדי ליצור שינוי משמעותי לטווח הארוך.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page