Bakehila in the News
Postcard from Jerusalem
As my plane landed in Los Angeles after a recent trip to Israel, I looked out on the many neighborhoods we take for granted that are not separated from each other or divided by military armaments.
This reality is a stark difference from the disadvantaged neighborhoods not far from Jerusalem that I had just driven through a few days before. Neighborhoods filled with young children, many of which have grown up knowing no other paradigms and unaware of the freedom I was seeing outside the window of rows of homes close to each other and schools that share communities in harmony without ethnic divide.
Annette Blum | Huffington Post
Bakehila spurs success of low-income Israeli youth
Until a social action program called Bakehila (meaning “in the community”) placed Anayesh in an afterschool choir where she could hone her exceptional singing talent, she’d never achieved anything to be proud of. The future didn’t look bright to this Ethiopian Israeli preteen.
A faculty member of the Jerusalem Academy of Music and Dance heard Anayesh sing at a local Independence Day ceremony last year, and now this formerly failing student from a disadvantaged Jerusalem neighborhood has completed her freshman year at the prestigious school on full scholarship.
Yair Zaafrany, CEO of Bakehila — known in English as JVP Community – has many similar success stories to share.
Abigail Klein Leichman | Jweekly
בכיתה יב', רוב חבריי ללימודים החליטו שהם מעוניינים לתרום למדינה והחלו להתמיין לשנות שירות שונות בכל רחבי הארץ. אני זוכרת שכל מה שעבר לי בראש באותה התקופה היה "למה הם עושים את זה לעצמם?!", הרי איזה אינטרס יש לחבורה של נערים בני 18 לעצור את כל החיים שלהם לשנה שלמה ולדחות את הגיוס שלהם, שגם ככה לוקח להם שנתיים או שלוש מהחיים? את התשובות לשאלות האלו כבר הצלחתי למצוא, אבל על זה אספר בהמשך.
בקהילה מתראיינת לחדשות 2 בנושא שנת שירות
שינשין וחניך מבקהילה התראיינו בחדשות ערוץ 2 במסגרת תכנית על שנת שירות..
חדשות 2
"אור גדול וחזק שזורח לי בלב"
"כשאתה בפנים, בלב העניינים, ואתה רואה הצלחה של ילד שעבדת איתו, שמציון קבוע של 30 במקרה הטוב הגיע ל-90, אתה מבין מה חשוב בחיים האלה - חיוך של ילד שאתה אוהב, שלפני רגע היה אתה בעצמך". רז לוי, מתנדב בעמותת "בקהילה" מספר 'בגוף ראשון'
הסיפור שלי מתחיל עם המעבר לחטיבת הביניים. מתלמיד שקט וחרוץ ביסודי שמוציא 100 בכל מבחן, הפכתי לנער שטותניק שהלימודים לא עומדים יותר בראש מעייניו. לאחר שלוש שנים כאלה, הגיע המשבר. המנהלת סירבה בתוקף להעלות אותי לתיכון בגלל ההתנהגות הבעייתית והציונים הנמוכים שלי, שהיום אני יודע להגיד שהם נבעו מחוסר השקעה בלימודים שפשוט לא עניינו אותי - ולא מחוסר יכולת.
רז לוי | YNET
מדוע בת השירות הערבייה לא נוסעת בחינם בתחבורה הציבורית?
לין מוסלח, ערבייה מוסלמית המתנדבת בשנת שירות, עובדת בני נוער וילדים בירושלים. אך בניגוד לחבריה היהודים היא לא זוכה להטבות מתוקף התנדבותה, בהן נסיעות חינם בתחבורה ציבורית. ח"כ ילין: "אפליה מבישה ובלתי צודקת". בעקבות פניית חדשות 2 Online למשרד התחבורה הנחה השר ישראל כץ להעניק למוסלח נסיעות בחינם.
לין מוסלח, צעירה מקיבוץ מגן במועצה אזורית אשכול, מתנדבת בעמותת "בקהילה" במסגרת שנת שירות. היא עושה את אותה עבודה כמו שאר חבריה אך לא זוכה להטבות זהות. הסיבה - היא ערבייה.
עזרי עמרם | חדשות 2
תנו להתנדב בארץ הזאת
בעוד הפוליטיקאים נאבקים לגרור את תלמידי הישיבות לבקו"ם, מבקשים אלפי נערים לתרום שנת שירות נוספת למדינה - אך צה"ל לא מאפשר להם. עופר גוטמן קורא להגדיל את המכסות.
סוגיית השוויון בנטל וגיוס תלמידי הישיבות, שעמדה במרכז מערכת הבחירות, ממשיכה לתפוס את מרכז סדר היום גם כעת, לקראת אישור המלצות רפורמת הגיוס של ועדת השוויון בנטל. בסבך הקונפליקט עומדת השאלה האם צה"ל באמת ערוך למספר הגדול של האברכים שיתדפקו על דלתות הבקו"ם, והאם אנו בפתחו של שבר גדול בקרב החברה החרדית וביחסי דת ומדינה.
עופר גוטמן | חדשות וואלה